INGYENES BELFÖLDI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 35000 FT FELETTI RENDELÉS ESETÉN

Kérdésed van? Hívj minket, +36705678223

vagy írj nekünk!  hello@perfektlashes.hu

Blog

SZEMPILLÁK NÖVEKEDÉSI FÁZISAI

Finibus Bonorum
2023.07.23 19:59
SZEMPILLÁK NÖVEKEDÉSI FÁZISAI

Melyikre a legjobb/legtartósabb építeni? OLVASS TOVÁBB

1. Az anagén fázist a növekedési fázisnak is nevezik. Ez a fázis, amikor a szempillák folyamatos növekedésben vannak, kb.: 30-től 45-napig tart. Minden egyes szempilla egy bizonyos hosszúságra nő, majd leáll a növekedésben.

2. A katagén átmeneti fázisként is ismert. Ebben a fázisban a szempillák megállnak a növekedésben, és a tüsző zsugorodik. Ez a szakasz 2-3 hétig tart.

3. A telogén fázist nyugalmi fázisnak nevezik. Ez a fázis kb. 100 napig tart, mielőtt a szempilla kiesik, és egy újabb növekedés kezdődik.

Mivel minden egyes szempilla a más növekedési fázisában van, normális, hogy a szempillák a nap bármely részében kieshetnek. A szempilla teljes cseréjéhez általában 4-8 hét szükséges.

A legtartósabb az épített szempilla, ha közép anagén-korai katagén fázisú természetes szempillákra applikáljuk fel ôket, 0.3-0.5mm-re a szemhéjtól. Ezekben a fázis szakaszokban már kevésbé nő a szempilla, és hamarosan nyugalmi állapotba kerül, nem fognak erőteljesen lenőni a szempillák, tartósabb lesz az épített szett.

 

Gazsák Szabina írása